Legenda Spune Că… Statuia lui Ștefan cel Mare Iași!

legenda spune că statuia lui ștefan cel mare din iași

Am început un nou proiect interesant alături de cei de la Micadu. Spun eu interesant pentru că, prin el, vom încerca să povestim despre legendele urbane care fac parte, deja, din cultura unui oraș. Legende care s-au transmis de-a lungul a câtorva generații și care sunt, încă, foarte bine întipărite în mintea colectivă a locuitorilor orașului. Unele dintre ele au un sâmbure de adevăr, iar altele sunt, pur și simplu, o creație a imaginației. Rămâne doar să vedem care sunt adevărate și care nu, printr-o serie de Video-uri intitulate, sugestiv, „Legenda Spune Că…”

Știați că statuia lui Ștefan cel Mare din fața Palatului Culturii din Iași are o legendă care spune că cel reprezentat de statuie n-ar fi marele domnitor moldovean, ci un cneaz polonez? Și că statuia lui Ștefan se află, defapt, în Cracovia? Ei bine, asta e prima legendă, și poate că cea mai celebră din Iași, pe care o vom aborda în noua serie de „Legenda Spune Că…” Urmărește clipul de mai jos și află care este adevărul din spatele acestei legende vechi încă de pe vremea lui Eminescu și Carol I!

Nu uita să intri pe canalul de Youtube (click aici) și să dai Like și Subscribe pentru mai multe legende urbane care vor urma.

N-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blog

 

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

4 gânduri despre „Legenda Spune Că… Statuia lui Ștefan cel Mare Iași!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.