Legenda Spune Că… Gangul Restanțierilor Iași!

legenda spune că gangul restanțierilor din iași

Am început un nou proiect interesant alături de cei de la Micadu. Spun eu interesant pentru că, prin el, vom încerca să povestim despre legendele urbane care fac parte, deja, din cultura unui oraș. Legende care s-au transmis de-a lungul a câtorva generații și care sunt, încă, foarte bine întipărite în mintea colectivă a locuitorilor orașului. Unele dintre ele au un sâmbure de adevăr, iar altele sunt, pur și simplu, o creație a imaginației. Rămâne doar să vedem care sunt adevărate și care nu, printr-o serie de Video-uri intitulate, sugestiv, „Legenda Spune Că…”

Trebuie să recunosc că legenda asta mi-a dat de furcă, rău de tot! În primul an de facultate când am auzit prima oară de ea, mi s-a părut teribil de amuzant cum oamenii, în cazul de față studenții, încă mai cred în mituri și povești. Și apoi, mi s-a întâmplat! Convins fiind că nu are cum să fie adevărată, am trecut prin Gang cu o săptămână înainte de sesiune! Da! Acel gang care a speriat atâția studenți! Acel gang care a micșorat sute de credite și burse! Acel gang care a demonstrat și celor mai necredincioși dintre noi că superstițiile își au rolul lor în societate! Rezultatul? La sfârșitul semestrului am rămas cu o restanță și am trecut de la rangul de bugetar la rangul de plătitor de taxă… De atunci, chiar dacă am terminat de mult facultatea, încă mai am rețineri înainte de a trece prin, celebrul Gang al Restanțierilor! Te invit, totuși, să urmărești clip-ul de mai jos ca să afli de unde a pornit, probabil, cea mai cunoscută legendă din Copou! 😀

Nu uita să intri pe canalul de Youtube (click aici) și să dai Like și Subscribe pentru mai multe legende urbane care vor urma.

N-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blog

 

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

25 de gânduri despre „Legenda Spune Că… Gangul Restanțierilor Iași!

      1. Există desigur și lucruri pe care nu le știu toți și nu se spun pe net; eu nu le-aș spune!
        Le-aș povesti doar în șoaptă acelor turiști care merită să audă 🙂

        Apreciază

      2. Eu zic că merită toată lumea să afle povești și legende. Că un ghid, ține tot timpul în mânecă câțiva ași, asta e cu totul altă poveste. 😀

        Apreciază

  1. Ce fain! Stiu de acest gang. Am trect prin el. Am avut si restante. Dar nu stiu cat din vina mea si cat din cauza faptului ca am trecut prin gang. :))

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.