Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

Pentru că mie îmi place să ascult muzică în timp ce citesc un articol, uite aici!

În 2012 apărea la Iași primul festival din România care îmbina arta și zborul. Tot în 2012 subsemnatul se pregătea să-și încheie studiile de licență, își căuta costum pentru cursul festiv și își punea întrebări existențiale despre viitorul său incert. În 2012 am ratat prima ediție și situația nu avea să se schimbe prea mult pe viitor. În următorul an, răspunsurile la întrebările mele existențiale începeau să prindă contur și am început să fac pe ghidul de turism, meserie care îmi ținea toate weekend-urile ocupate în sezon. Cu cât prindeam mai multă experiență, an de an, cu atât mai solicitat eram și ratam festival după festival, în mare parte pentru că sezonul turistic se suprapunea cu sezonul de concerte și festivaluri. Deși, de-a lungul timpului, am mai reușit să ajung pe la un eveniment sau altul, singurul pe care îl ratam în fiecare an, și de care îmi părea cel mai rău, era HANGARIADA!

Dar, lucrurile s-au schimbat anul ăsta, când Andreea, ambasadorul oficial al noii ediții de Hangariada, mi-a propus să fac parte din echipa de 9 bloggeri oficiali ai festivalului. Am acceptat fără ezitări, așa cum nici Daenarys nu are ezitări când aude bătăi de clopot (NU E SPOILER! 😀 ), și mi-am blocat data în calendar în așa fel încât să nu mai am nicio treabă în weekend-ul cuprins în perioada 24 și 26 MAI, când va avea loc cel mai tare festival de artă și zbor din România! În sfârșit, îmi împlinesc și eu o dorință…

Lăsând la o parte dramele de lumea întâi din viața mea, m-am pus pe treabă și m-am gândit să îți fac și ție viața mai ușoară și să întocmesc un mic ghid cu toate informațiile de care ai nevoie despre programul festivalului. Poți să-mi mulțumești mai târziu! 😀

 

Logo History With MateiMă găsiți și pe Canalul de Youtube – History With Matei, unde vă prezint partea mai puțin cunoscută a istoriei românilor. Cum ar zice cineva, nu știu exact cine: History with Matei – Istorie, vrei, nu vrei! 😀

 

GOOD TO KNOW:

1. Accesul la festival este GRATUIT! Doar unele activități se plătesc (spectacolul de stand up comedy, petrecerea de vineri, salturile cu parașuta, zborul cu planorul, intrarea în spațiul de joacă, tiroliană, panou de cățărare, etc.)

2. HANGARIADA este un festival pentru tineri și familii tinere care, timp de 3 zile pe 24, 25 și 26 MAI, vor să evadeze din stresul cotidian și să se relaxeze alături de oameni de calitate și vendori locali. Vor avea posibilități nenumărate pentru a face asta pentru că programul festivalului este unul complex care nu-ți lasă timp de plictiseală.

3. Vor avea loc o sumedenie de activități interesante și palpitante, pentru unii cu inima mai sensibilă, și anume:

  • Sâmbătă și Duminică se vor organiza show-uri aviatice de către cei de la Hawks of Romania!

Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

  • Vineri, Sâmbătă și Duminică vor avea loc salturi cu parașuta care, din păcate, nu mai sunt disponibile pentru că toate cele 70 locuri puse la dispoziție, au fost ocupate, chiar dacă un loc s-a vândut cu 950 lei. Cu toate astea, organizatorii și-au propus să mai încerce o posibilă rundă și în vară, dar informația e încă la stadiul de propunere. I`ll keep you updated!

Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

  • Probabil cea mai tare experiență de zbor evăr, zborul cu planorul deasupra orașului! Și spun asta pentru că acum câteva zile am zburat cu planorul și senzațiile pe care ți le provoacă experiența asta sunt mai tari decât la un concert cu Horia Brenciu & Band! Partea proastă este că, momentan, și aceste zboruri s-au cam ocupat, dar poate că o să aveți noroc și se vor suplimenta în curând. În orice caz, dacă ești curios care sunt tarifele unor astfel de zboruri, îți las aici o listă: 300 m – 100 lei, 600 m – 350 lei, 1000 m – 400 lei;
  • Tiroliană lungă de 100 m și Panou de cățărat de 8 m, disponibil atât pentru adulți, cât și pentru copii, prin bunăvoința și măiestria celor de la Zero Gravity! Ambele sunt contra-cost!
  • Spațiu de joacă pentru copii de peste 1300 metri pătrați. Intrarea este 30 lei/copil/zi, cu posibilitatea de intrare și ieșire a copilului de oricâte ori este nevoie;
  • Super petrecere „Booha at Hangariada” în seara de vineri! Biletele sunt în pre sale acum și poți să găsești mai multe informații pe evenimentul lor de FB. Link-ul e aici!
  • Stand Up Comedy cu Sergiu Floroaia, Toma Alexandru, Sorin Pârcălab și, inegalabilul Cristi Popesco! Asta ar fi una dintre glume! 😀 Vor fi 2 spectacole în ziua de duminică, unul de la ora 18:00 și unul de la ora 20:30. Biletul este 55 lei/persoană și poate fi achiziționat de pe EventBook. Biletele pentru primul show sunt disponibile aici. Biletele pentru al doilea show sunt disponibile aici.

Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

  • Muzică Live – urmează să vă țin la curent cu artiștii pentru că momentan nu au fost anunțați;
  • Teatru pentru copii și teatru pentru oameni mari – iarăși, vă dau de veste când se vor anunța piesele și trupele de teatru care vor fi prezente la festival;
  • Vorbe din Hangar – 4 discursuri inspiraționale despre viață și carieră, tip TedTalk. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui ratat!
  • Sâmbătă, de la ora 15:00, te invit să participi la o călătorie care implică Experiențe Senzoriale cu Trupa Introspect! Mai multe detalii găsești pe eveniment. Aici link-ul!
  • Ateliere hand-made și de dansuri
  • Artă Urbană cu cei de la Kaps Crew! Despre ei a scris și Andreea și o să las link-ul aici!
  • Activități sportive și de mișcare în aer liber;
  • Activități pentru copii și părinți

4. Pentru că vă spuneam că Hangariada este un festival prietenos, noua echipa organizatoare și-a luat rolul foarte în serios și a pregătit:

  • Un cort special amenajat pentru părinți și bebeluși;
  • O zonă special amenajată pentru animalele de companie. Condiții obligatorii pentru cei care vin cu animale de companie: animalul să fie neapărat în lesă, iar cei care sunt agresivi, să aibă botniță;
  • Vendori cu mâncare bună și băuturi pentru toate vârstele și toate gusturile.

Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

5. Dacă vrei să fi primul care află toate noutățile festivalului, te invit să dai follow, like sau share aici:

www.hangariada.ro – site-ul oficial

www.facebook.com/hangariada – pagina oficială de Facebook

www.instagram.com/hangariada/ – contul de Instagram – Neapărat Follow aici pentru că au o grămadă de poze mișto!

https://www.facebook.com/events/2251725895058260/ – eveniment Facebook

Fără să o mai lungesc prea mult, îți sugerez să nu mai stai să te gândești, dacă să vii, sau nu la Hangariada. Cu cât te gândești mai mult, ai din ce în ce mai multe șanse să ratezi ocazia și să ajungi ca mine, un ghid de turism care nu are weekend-uri libere și ratează toate festivalurile interesante care au loc în orașul și în țara asta! Eu promit că o să fac tot posibilul să te țin la curent cu toate informațiile noi care mai apar, pe canalele mele de socializare. Le găsești aici, jos:

N-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blog

Te aștept să ne împlinim dorințele împreună! La festival mă refer! 😀

 

 

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

14 gânduri despre „Hangariada 2019 singurul festival de artă și zbor din România

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.