Legenda Spune Că… Palatul Roznovanu-Rosetti Iași!

legenda spune că palatul roznovanu rosetti din iași

Am început un nou proiect interesant alături de cei de la Micadu. Spun eu interesant pentru că, prin el, vom încerca să povestim despre legendele urbane care fac parte, deja, din cultura unui oraș. Legende care s-au transmis de-a lungul a câtorva generații și care sunt, încă, foarte bine întipărite în mintea colectivă a locuitorilor orașului. Unele dintre ele au un sâmbure de adevăr, iar altele sunt, pur și simplu, o creație a imaginației. Rămâne doar să vedem care sunt adevărate și care nu, printr-o serie de Video-uri intitulate, sugestiv, „Legenda Spune Că…”

Palatul Roznovanu-Rosetti sau actuala Primărie a Iașului este înconjurată de foarte multe povești și legende încă de pe vremea când era cea mai impozantă casă, aparținând unei familii de boieri, din tot orașul. Dar, cea mai controversată dintre toate trebuie să fie cea în care se spune că actuala Primărie ar fi fost câștigată la un meci de poker între boieri și politicieni, lucru obișnuit în acea perioadă pentru clasa elitistă. Te invit, totuși, să afli dacă este reală sau nu legenda, într-un clip super funny cu subsemnatul! 😀

Nu uita să intri pe canalul de Youtube (click aici) și să dai Like și Subscribe pentru mai multe legende urbane care vor urma.

N-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blogN-am mai scris de aproape un an pe blog

 

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.