City Break Cluj-Napoca! Partea I

Pentru că mie îmi place să ascult muzică în timp ce citesc un articol, uite aici!

Prima oară când am fost în Cluj-Napoca, am mers cu trenul și am făcut aproape 9 ore pe drum! Mi-am jurat atunci, că nu o să mai folosesc niciodată trenul ca mijloc de transport să ajung în Cluj. De atunci am mai fost doar cu mașina, dar Blue Air mi-a oferit o nouă variantă de a ajunge la Cluj, într-un timp mult mai scurt (doar 1 oră) și mult mai comod.

Ca să vă faceți o idee de ansamblu, un drum cu trenul vă costă între 48 lei și 91 lei (în funcție de gratuitățile pe care le ai ca student, copil sau pensionar) și durează 9 ore (cel puțin). Un drum cu autocarul costă între 70 lei și 110 lei și durează cam 8-9 ore. Dacă preferi să mergi cu mașina personală, motorina sau benzina te costă între 145 lei și 170 lei (în funcție de consumul mașinii) și durează cam 6 ore jumătate. Cât despre zborul cu avionul, un bilet cu Blue Air până în Cluj-Napoca costă între 90 lei și 210 lei  (în funcție de segment și de perioadă) pentru doar 50 de minute, timp parcurs! Vă imaginați că instinctul meu a fost să-mi iau cât mai repede bilete și să mă pregătesc pentru un City-Break în Cluj-Napoca, nu?

Zis și făcut! Sâmbătă dimineața, pe o vreme răcoroasă de iarnă, m-am prezentat la Aeroportul Internațional din Iași ca să trec de toate verificările și să mă urc mai repede în avion. Sau cel puțin, așa s-ar fi întâmplat, dacă nu aș fi uitat să-mi scot telefonul din buzunar, înainte de a trece prin poarta specială care face „beep-beep” când ai ceva de metal la tine. Norocul meu a fost că și-a dat seama și controlorul că e prea dimineață pentru unul ca mine și m-a rugat frumos să mă întorc și să-mi scot totul din buzunare, ca apoi să mai trag o tură prin poarta care, de data asta, a tăcut mâlc și n-a mai făcut „beep-beep”. Trecând peste acest mic inconvenient, am reușit să ajung în avion și să mă bucur de zborul spre Cluj, care a fost mai scurt decât statul în aeroport. Doar 40 de minute, mai puțin decât scria și pe bilet! Nu mi-a părut rău deloc și am coborât în Aeroportul „Avram Iancu” bucuros că o să am ocazia să văd Clujul din nou!

Din aeroport, ca să ajung în oraș, am luat autobuzul cu numărul 5, până la Statuia lui Mihai Viteazul, destul de aproape de miezul orașului. Pentru că era destul de devreme ca să mă cazez la hotel am poposit, un pic, la Gérôme Chocolate Café, o cafenea foarte drăguță situată chiar lângă Biserica Sfântul Mihail. Complici în această decizie mi-au fost Andrei, de la Școala de Ghizi Cluj, care m-a întâmpinat încă din aeroport, dar și Radu cu Bianca, prieteni din Iași cu care m-am întâlnit întâmplător în aeroport, și care au venit în Cluj cu același gând ca al meu.

Ce am observat interesant la acest oraș este că e plin de cafenele și de coffee shop-uri, așa că ai o gamă variată de opțiuni din care să alegi pentru o cafea bună! Și bună a fost și cafeaua de la Gérôme care m-a trezit din amorțeala latentă în care eram încă din Iași. În timp ce îmi savuram cafeaua, am reușit să observ că ușa de la intrare în Biserica Sfântul Mihail era deschisă, ceea ce m-a surprins pentru că de fiecare dată când ajungeam în Cluj, găseam intrarea închisă. Așa că, după ce am terminat de sorbit cafeaua, mi-am făcut curaj și am intrat înăuntru în biserica simbol a orașului. Ce am găsit acolo, puteți să vedeți și voi aici! Însă pot spune că e una dintre cele mai frumoase construcții bisericești pe care le-am văzut în țară, mai ales datorită stilului gotic prezent atât în exterior, cât și în interior.

Mulțumit de reușita mea, pornesc spre Hotel Oscar, locul unde trebuia să mă cazez care nu era foarte departe, cam la 20 de minute de mers pe jos din centru, fiind localizat foarte aproape de Cluj Arena. Recomand oricui pentru raportul calitate-preț foarte bun, mai ales că e notat cu 8 pe Booking, un calificativ destul de bun. Ajuns în cameră, mă pregătesc să fac ce ar face orice călător care se respectă… și anume să dorm un pic. 😀 Mai ales că aveam ceva timp până la turul de oraș la care voiam să particip mai târziu, dar ca turist de data asta!

E foarte interesant, ca ghid de turism, să participi la un tur de oraș ghidat, în calitate de turist. Îți vine tot timpul să faci completări sau să oferi explicații turiștilor în locul ghidului. Dar n-a fost cazul de data asta, pentru că Adriana de la Cluj Guided Tours și-a făcut treaba bine și ne-a oferit un tur plăcut, cu multe detalii despre istoria orașului. Dacă vă faceți de treaba prin Cluj, nu ezitați să apelați la cei de la Cluj Guided Tours care oferă tururi gratuite, în fiecare zi de la ora 18:00.

Finalul turului ne-a prins într-un local, ca să schimbăm impresii și să mai socializăm. Bine, nu chiar, de fapt ne era foarte foame și pentru că eram mai mulți în această postură, am convenit să servim masa împreună. Locul ales, se numea Kaja Tanya, un restaurant tradițional cu o mâncare foarte bună, dar puțină! 😀 Dacă aveai ghinionul să comande cineva, înaintea ta, același fel de mâncare, erau toate probabilitățile ca tu să rămâi fără și să fi nevoit să te reprofilezi. Dar avantajul era că îți găseai imediat ceva în meniu, la fel de bun și de satisfăcător pentru papilele tale gustative. Kaja mi-a plăcut mult și pentru că are un cadru foarte intim, unde poți să socializezi foarte bine cu ceilalți așa cum am făcut și noi de altfel.

După ce ne-am ghiftuit bine de tot și ne-am relaxat, am hotărât împreună să ne continuăm periplul pentru că noaptea era încă tânără. Și unde să facem treaba asta mai bine, dacă nu pe Piezișa, locul preferat de petrecut timpul, al studenților clujeni.

Ce s-a întâmplat pe faimoasa stradă Piezișa și în ziua ce a urmat, veți afla în articolul următor despre acest City Break din Cluj-Napoca! Până atunci, puteți să admirați câteva fotografii realizate de colegul meu Andrei:

LATER EDIT!!!

Acum ai ocazia să te plimbi prin oraș cu un tur QuestoSerios vorbesc! Chiar e o alternativă super interesantă de a vizita orașul. Practic, ai ocazia să descoperi într-un mod foarte interactiv toate poveștile și legendele urbei, ca la un treasure hunt, dar de pe telefon! Unde mai pui că, dacă folosești codul promoțional withmatei la achiziția turului, o să ai și reducere de 10%! Asta așa, ca să ai parte de o experiență și mai faină!  Ce trebuie să faci?

  • să alegi un tur Questo potrivit și să dai Book Now
  • să apeși Add Promo or Discount Code și să introduci codul: withmatei și primești o reducere de 10%
  • să descarci aplicația Questo și să urmezi instrucțiunile ca să descoperi locuri și povești inedite

Eu zic să nu mai pierzi vremea și să te pui pe descoperit orașul!

Travel On!

Români Celebri de Necunoscuți by Travel With MateiMă găsiți și pe YOUTUBE cu seria de Români Celebri de Necunoscuți by Travel With Matei! Români despre care puțini au auzit și care, deși s-au remarcat prin acțiunile lor, mai mult sau mai puțin onorabile, nu au reușit să prindă trenul către celebritate!

scoala-de-ghizi

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

Un gând despre „City Break Cluj-Napoca! Partea I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.