Neverwas VS. Afterhills

Pentru că mie îmi place să ascult muzică în timp ce citesc un articol, uite aici!

***

LATER EDIT: Acum 4 luni, când scriam acest articol, eram cuprins de un sentiment de maximă fericire, știind că și Iașul va avea, într-un final, nu unul, ci două festivaluri de muzică internațională! Astăzi, sentimentul s-a schimbat într-unul de dezamăgire profundă pentru că unul dintre cele două s-a anulat din motive financiare! Este vorba de NEVERWAS, care nu a mai putut face față concurenței și dificultăților apărute în organizarea unui eveniment de amploare iar organizatorii din mediul privat au preferat să se retragă din peisaj, deși aveau un line up deja stabilit și biletele erau puse în vânzare de o lună! Rămânem, astfel, cu celălalt mare festival anunțat pentru această vară, AFTERHILLS, chiar dacă, în cazul acestuia, organizatorii s-au mișcat mai greu cu organizarea și de fapt au anunțat abia acum câteva zile line up-ul de artiști care vor fi prezenți pe scenele de concert! Să sperăm că nu o să avem și alte surprize până în iunie! 😦

***

Ca ghid de turism în Iași sunt mereu interesat de viața cultural-urbană a orașului meu. Și aici mă refer la spectacole, festivaluri, concerte, evenimente, etc. Cu cât mai multe și mai interesante cu atât mai bine pentru meseria mea, pentru că turiștii care sunt atrași de astfel de evenimente, ar putea fi interesați și de un posibil tur ghidat al orașului.

Bănuiesc că ați auzit cu toții de Electric Castle sau de Untold, două festivaluri de mare amploare, organizate în Cluj-Napoca, și care atrag numeroși turiști în orașul de pe Someș. Unul a început ca o idee a câtorva tineri pasionați și s-a transformat într-un festival internațional cu un concept nou pentru România, celălalt a pornit ca o idee a autorităților locale pentru a celebra poziția de Capitală Culturală a Tineretului a orașului și s-a transformat într-un festival internațional care face o concurență serioasă predecesorului său.

Și chiar îmi puneam întrebarea, ori de câte ori mă loveam de vreun afiș EC sau Untold, oare când vom avea și noi în Iași, un festival la care să presteze artiști precum Tiesto, Armin va Buuren, Skrillex, Paul Kalkbrenner sau The Prodigy? Oare când vom reuși să punem orașul pe harta festivalurilor internaționale? Iată că răspunsul a venit, mai repede decât mă așteptam… Pentru că da, dragii mei ieșeni, din vara următoare vom avea, nu unul, ci chiar două festivaluri de muzică în orașul nostru!

sursa: http://neverwas.ro/
sursa: http://neverwas.ro/

Primul concept care a apărut în peisaj a fost NEVERWAS (N-a fost niciodată). Am început să aud de existența lui acum câteva zile după ce mi-a atras atenția prietenul și colegul meu Dragoș. Inițial am crezut că doar glumește, dar după ce mi-a arătat pagina de Facebook a festivalului, am început să-l cred pe cuvânt. Aparent, evenimentul o să fie organizat de câțiva tineri antreprenori ai urbei care și-au propus să stângă cât mai multe nume mari de artiști internaționali pentru line up, așa cum precizează sursa. Toată treaba asta se va desfășura în perioada 30 iunie – 02 iulie 2017 și mai multe informații o să primim pe parcurs, atât pe Facebook cât și pe site-ul oficial. Locația desfășurării  acestui spectacol nu este anunțată încă. Sper să nu fie la vreun castel. 😀

sursa: http://afterhills.com/
sursa: http://afterhills.com/

Al doilea concept a apărut în peisaj acum o zi și se numește AFTERHILLS (După Dealuri). Am aflat de existența lui pentru că toată media ieșeană a explodat cu anunțuri despre acest festival. Spre deosebire de cei de mai sus, evenimentul va fi organizat de un grup privat în parteneriat cu autoritățile locale (hint și vuietul mediei) și are ca idee amestecul de muzică cu artele plastice, teatrul sau arhitectura, după cum spune și sursa. Bineînțeles că vor face tot posibilul să aducă nume mari de artiști, ca această combinație de artă și muzică să fie predominată de ultima din ele. Perioada în care se va desfășura evenimentul va fi cuprinsă între 23 iunie – 25 iunie, adică cu un weekend înaintea celuilalt festival din Iași, și toată activitatea va avea, ca loc de manifestare, zona Era Shopping Center. Bine că nu se face pe stadion. 😀 Mai multe informații despre festival o să aflăm de pe pagina lor de Facebook sau de pe site-ul oficial.

Nu mai rămâne nimic de făcut decât să așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu aceste două evenimente și să sperăm că nu se vor stinge, așa cum s-au mai întâmplat și cu altele înaintea lor.

*UPDATE: Cei de la NEVERWAS  au anunțat că locația de desfășurare va fi la Ferma Ezăreni!

Travel On!

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.