Ce trebuie să faci în vămile din Bulgaria și Grecia dacă mergi la mare vara asta?

Ce trebuie să faci în vămile din Bulgaria și Grecia dacă mergi la mare vara asta

Pentru că mie îmi place să ascult muzică în timp ce citesc un articol, uite aici!

A venit vara! Coviduț încă mai este prezent printre noi, chiar dacă mai puțin decât era în Aprilie, motiv pentru care au început să se ridice restricțiile și să se redeschidă granițele. Ceea ce este o veste foarte bună pentru cei care încă își mai doresc un concediu de vară pe litoralul grecesc sau bulgăresc. Dar, înainte să iei orice decizie legată de alegerea stațiunii, a cazării sau a plajelor, e bine să știi ce te așteaptă când treci prin vămile din Bulgaria și Grecia. Și ca să îți fac viața mai ușoară, îți las mai jos câteva informații luate direct de pe teren. Poți să-mi mulțumești mai târziu! 😀

 

Înainte de toate, însă, dacă ai nevoie de niște sugestii de vacanță cu mașina personală, las aici câteva link-uri:

Sofia – o destinație cel puțin surprinzătoare!

Sejur individual în Thassos, cea mai frumoasă stațiune românească!

De ce Veliko Tarnovo este cel mai fain loc din Bulgaria?

Logo History With MateiMă găsiți și pe Canalul de Youtube – History With Matei, unde vă prezint partea mai puțin cunoscută a istoriei românilor. Cum ar zice cineva, nu știu exact cine: History with Matei – Istorie, vrei, nu vrei! 😀

 

Bulgaria și Grecia se află pe lista celor 17 țări unde poți să mergi în vacanță fără să mai fii nevoit să stai în carantină la întoarcere. Cu toate astea, spre deosebire de anii trecuți, sunt câteva lucruri noi pe care le vei experimenta la trecerile de frontieră.

Ca să ajungi în Bulgaria, ai următoarele puncte de trecere a frontierei: Giurgiu RO – Ruse BG (cea mai mare), Călărași RO – Silistra BG, Ostrov RO – Silistra BG, Negru Vodă RO – Kardam BG, Vama Veche RO – Durankulak BG sau Calafat RO – Vidin BG.

Pe la oricare dintre trecerile enumerate mai sus, trebuie să prezinți polițiștilor o declarație pe proprie răspundere cum că ai luat la cunoștință situația Covid-19 de pe teritoriul Bulgariei și că, dacă la sosirea în Bulgaria se stabilește că ai simptome specifice Covid-19, vei fi plasat în carantină obligatorie, iar costurile vor fi suportate de asigurarea personală de sănătate sau din fondul unic de asigurări. În lipsa acestora, costurile le vei suporta pe cont propriu.

Documentul trebuie completat și semnat de fiecare pasager în parte și îl poți găsi disponibil în limbile română și engleză, accesând link-urile de AICI (ROM) și de AICI (ENG).

Ca să ajungi în Grecia, prin Bulgaria, ai următoarele puncte de trecere a frontierei: Hadzhidimovo BG, Ivaylograd BG, Kato Nevrokopi GR, Kulata BG, Kyprinos GR, Makaza GR, Ormenio GR, Promachonas GR, Svilengrad BG, Thermes GR sau Zlatograd BG.

Într-adevăr, alaltăieri (15.06.2020) au existat câteva momente comico-dramatice la trecerea frontierei grecești, cauzate de niște mici neînțelegeri. Grecii au anunțat, cu câteva zile înainte de data de 15 Iunie, că vor deschide granițele începând cu ora 12:00. Românii, bucuroși că se pot relaxa pe plajele cu nisip fin ale grecilor, au interpretat anunțul într-un mod tipic și au crezut că ora 12:00 se referă, defapt, la ora 00:00. Motiv pentru care, cei care au ajuns înainte de ora 12:00 la vamă, au fost nevoiți să aștepte chiar și câteva ore bune, până când acestea urmau să se deschidă. Pentru că situația devenea dramatică și tot mai mulți români se așezau la cozile din vamă, oficialii greci au hotărât să deschidă mai devreme, adică la ora 11:00, pentru a putea detensiona situația.

În momentul de față poți să treci frontiera liniștit, în condiții normale și fără să aștepți prea mult la coadă. Nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere, dar trebuie să ții cont că există posibilitatea să ți se facă test pentru depistarea infecției cu Covid-19 de către polițiștii de frontieră greci. Nu te speria, nu au nimic personal cu tine, pur și simplu fac alegeri aleatorii printre turiștii prezenți în vamă. În rest, fir întins! 😀

UPDATE 29.06.2020! De la 1 IULIE trebuie să completezi o declarație online pentru a putea trece frontiera în Grecia! În urma completării vei primi un cod de bare cu care trebuie să te prezinți la vamă pentru verificare! Declarația se completează AICI!

Acestea fiind zise, sper că vă este cu folos acest articol și vă urez, pe această cale, o vacanță frumoasă, însorită și fără Coviduț!

V-am țucat! :*

Publicat de

Travel with Matei îți prezintă lucrurile dintr-o perspectivă diferită, prin ochii unui ghid de turism care adoră să călătorească!

4 gânduri despre „Ce trebuie să faci în vămile din Bulgaria și Grecia dacă mergi la mare vara asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.